15 цитата от Паулу Коелю

цитати от Паулу Коелю

Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си. 

Когато всички дни станат еднакви, това означава, че хората са престанали да забелязват хубавите неща в живота, докато слънцето върви по небосклона.

Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.

Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.

Когато често се срещаме с дадени хора, те стават част от живота ни. И като станат част от живота ни, започват да се опитват да го променят. И се сърдят, когато не правим това, което те изискват от нас. Понеже всеки си мисли, че знае как другият трябва да живее живота си, но всъщност никой не знае как трябва да живее своя собствен.

Душите, подобно на поточетата и растенията, също се нуждаят от дъжд, но по-различен; дъжд от надежда, от вяра, от нещо, заради което си заслужава да живеят. Когато не вали такъв дъжд, всичко в душата умира, въпреки че тялото продължава да живее. За такъв човек би могло да се каже, че тялото му някога е имало душа.

Напоследък много хора се отказаха да живеят. Не се отегчават, не плачат, просто стоят в очакване да мине времето. Те не приеха предизвикателството на живота и животът повече не им отправя предизвикателства. Ти рискуваш да станеш като тях, съпротивлявай се, посрещни смело това, което ти поднася животът, не се отказвай.

Толкова много исках да срещна любовта. - помисли си Илия. А сега, когато тя беше пред него - защото това без никакво съмнение беше тя, стига да не бягаше от нея - единственото му желание бе колкото се може по-бързо да я забрави.

Свободата означава да чувстваш това, което сърцето ти желае, независимо от мнението на околните.

Животът има такъв смисъл, какъвто аз пожелая да му придам.

Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят.

Съществуват два вида глупаци - едните се отказват да направят нещо, защото са били заплашени, а другите мислят, че заплашвайки ще постигнат нещо.

Съществува език, който е отвъд думите! Ако успея да разгадая този език без думи, ще успея да разгадая и света.

Защото когато тръгнем да търсим любовта, тя също тръгва към нас. И ни спасява.

Господ чува молбите на хората, които искат да забравят омразата, но е глух за тези, които искат да избягат от любовта. 




0 коментара: